NIEUWSBRIEF

Sporten en corona

De Coronapandemie houdt ons nog altijd in de greep. De lockdown is tot tenminste 2 maart verlengd. De Coronawerkgroep is daarom op zoek gegaan naar alternatieven. Binnensporten is niet mogelijk, dus we gaan naar buiten! Dat kan momenteel alleen met de jeugdteams en het is op vrijwillige basis. Lees verder voor de details.

Open training voor de U12, U14 en U16 teams

Een aantal (oud)trainers is bereid gevonden om een buitentraining te verzorgen. Vanwege de beperkte beschikbare tijd van het basketbalveld aan de Hooiweg (kruising Jan Steenweg/Hortensiaweg) en de trainers, zijn er teams die gezamenlijk gaan trainen. Er is voor maximaal 30 personen per training ruimte. De training is vrijwillig, je mag meedoen, het hoeft niet. Je dient je wel van tevoren aan te melden, zodat het maximum van 30 personen niet overschreden wordt. Buiten trainen kan alleen als dat veilig kan. Dat betekent dat als het regent, sneeuwt, ijzelt of het veld simpelweg te glad is om te kunnen spelen, de training niet doorgaat. Aangemelde spelers ontvangen dan een mail of app van de trainer.

U12 (M/V)
De U12 teams, jongens en meisjes, trainen iedere zondagochtend (vanaf 21 februari) van 10.00-11.15 uur onder leiding van Roel Rijskamp en Almar Snippen. Aanmelden kan door het plaatsen van een berichtje in de app-groep van het team (Roel en Almar worden daar tijdelijk aan toegevoegd). Roel en Almar beslissen zondagochtend uiterlijk 9:00 uur of de training kan doorgaan.

U14/U16 (M/V)
De U14 en U16 teams, jongens en meisjes, trainen iedere woensdag (vanaf 17 februari) van 14:45-16:00 uur onder leiding van Leo Kits en een assistent. Aanmelden kan via leokits@hotmail.com. Leo beslist woensdagmorgen voor 12 uur of de training doorgaat.

Wat moet ik meenemen?

  • een basketbal (als je er een hebt);
  • goede sportschoenen voor buiten;
  • warme, ventilerende kleding;
  • een gevulde waterfles.

We hopen jullie op het veld buiten te zien!

Training voor peanuts

Voor de Peanuts zijn we aan het kijken naar andere mogelijkheden. Trainen op het buitenveldje is voor deze groep minder geschikt. Zijn er ideeën over wat we wel kunnen doen met de peanuts, dan horen wij het natuurlijk ook graag. Stuur dan een mail naar lindaorsel@home.nl (coronawerkgroep).

Training voor U18

Voor de Dames U18 gaan we komende weken een online training doen gericht op kracht en conditie die basketbal gerelateerd is. Dit is overigens ook al met succes opgestart door het Dames 1 team van Exercitia ’73 en ook door het team van Andre de Boer. Dames U18 wordt hierover via de trainer geïnformeerd.
Bij Heren U18 wordt samen met de trainer en de teamleden geinventariseerd hoe er inhoud gegeven kan worden aan de Coronaperiode

Basketbal feeling

Vanuit de Coronawerkgroep zetten we in op het behouden van de basketbal feeling met onderstaande ideeën:

  • Regelmatig worden linkjes naar wedstrijden van Donar en van Martini Sparks op de Facebookpagina van Exercitia geplaatst.
  • Vanaf volgende week wordt er op de Facebookpagina regelmatig een challenge geplaatst, waar iedereen aan mee mag doen! De eerste challenge is het draaien van een bal op je vinger! Wie kan dit het langste volhouden? Voor de bonuspunten: wie kan het leukste trucje met een draaiende bal op je vinger? Upload je filmpje op Facebook of deel het in de appgroep van je team.
  • Wil je thuis je vaardigheden bijhouden? Check deze link.
  • Mocht er iemand nog andere leuke ideeën hebben, dan horen wij dat graag! Mail to: lindaorsel@home.nl

Basketbalcompetities seizoen 2020-2021

De Nederlandse Basketball Bond (NBB) heeft moeten vaststellen dat ook dit seizoen alle basketbalcompetities (met uitzondering van de DBL en de WBL) niet kunnen worden afgerond in hun huidige opzet. Het aantal inhaalweekenden dat in juni nog beschikbaar is, is helaas niet voldoende om alle gepubliceerde competitieronden in te plannen. Als gevolg hiervan moeten we vaststellen dat de competities binnen het vastgestelde uitgangspunt van 75% gespeelde wedstrijden niet kunnen worden voltooid. Er worden derhalve geen kampioenen en degradanten aangewezen, de gepubliceerde promotie – en degradatieregelingen zullen niet worden toegepast en landelijk zullen geen Finals worden georganiseerd. Bij de indeling van de competities voor het nieuwe seizoen 2021-2022 wordt gekeken naar de huidige indeling en zal een zo eerlijk mogelijke afweging worden gemaakt voor teams die mogelijk geen recht hebben op plaatsing in een bepaalde divisie/klasse/poule.

Contributie

Binnenkort wordt de tweede contributie-inning uitgevoerd. Wat later dan normaal, maar het bestuur heeft besloten deze inning wel door te voeren. Hoewel de gemeente de kosten voor niet gebruikte zaalhuur teruggeeft, zijn er ook kosten die wel doorlopen. Dan gaat het bijvoorbeeld om de bondsbijdrage. De NBB heeft als organisatie een aanvraag ingediend voor de NOW-3 regeling van de overheid en sportbonden zullen extra worden ondersteund vanuit een noodfonds vanuit NOC*NSF. Zodra hier volledige duidelijkheid over is, wordt er vanuit de NBB gekeken naar een mogelijke financiële tegemoetkoming. Aan het eind van het seizoen wordt de balans opgemaakt en wordt bekeken of alle contributie geïncasseerd moet worden en/of dat een deel teruggegeven kan worden. We vragen hiervoor om jullie geduld en begrip.

Vriendelijke groeten,
Bestuur BV Exercitia’73