Het laatste Coronanieuws

Harde lockdown n.a.v. toespraak Rutte 14-12-2020

Het kabinet heeft maandag 14 december een “harde lockdown” afgekondigd die tot en met zeker dinsdag 19 januari zal gelden. Dit betekent dat onder andere de sporthal gesloten is en er niet meer getraind kan worden.

Volwassenen mogen alleen of met zijn tweeën buiten sporten. De jeugd tot en met 17 mag nog wel buiten in teamverband trainen en onderling wedstrijden spelen. Tijdens de kerstvakantie zou er sowieso niet getraind worden. We zullen nog gaan inventariseren en overleggen hoe we dit na de kerstvakantie weer kunnen gaan oppakken. We willen het blijven sporten voor de jeugd wel blijven stimuleren. Wanneer de weersomstandigheden dit toelaten zou de jeugd bijv. buiten kunnen trainen (bij daglicht).

Verlenging en aanscherping coronamaatregelen n.a.v. de persconferentie 03-11-2020

Het kabinet heeft de gedeeltelijke lockdown verlengd tot half december. De competitie ligt gedurende deze periode stil. Daarnaast is tijdens de persconferentie van dinsdag 3 november een aantal maatregelen in de strijd tegen het coronavirus opnieuw verscherpt. Dit heeft geen gevolgen voor de trainingen van de jeugdteams. Volwassen mogen nog met maximaal 2 personen sporten op 1,5 meter afstand. In de basketbalpraktijk is dat nauwelijks werkbaar. Het bestuur adviseert voor de senioren dan ook om het basketballen in elk geval 14 dagen op te schorten (tot en met woensdag 18 november).
Uiteraard kijken we ook dit keer of we de kosten van niet benutte zaalhuur kunnen terugkrijgen. Aan het eind van het seizoen wordt op basis van gemaakte kosten gekeken of leden die (tijdelijk) niet konden trainen gecompenseerd kunnen worden.

Verscherpte coronamaatregelen n.a.v. de persconferentie 13-10-2020

De regels die hieronder staan gelden per direct omdat ook wij ons steentje willen bijdragen en dus niet willen wachten tot morgenavond 22.00.

De regels op een rijtje

–          Stop van de gehele competitie

–          Geen training voor spelers boven de 18 jaar

–          Voor spelers onder de 18 jaar geldt dat er getraind mag worden

–          Voor deze groep geldt een plicht voor mondkapjes in de publieke ruimte dus tot op het trainingsveld.

–          Voor deze groep geldt dat omkleden en douchen thuis gedaan dient te worden

–          Voor deze groep geldt dat alle sportende kinderen met klachten thuisblijven. In de basketbalsport wordt dus geen uitzondering gemaakt voor kinderen t/m 12 jaar met verkoudheidsklachten. Iedereen, ongeacht leeftijd, blijft met klachten (ook al is het ‘maar’ een snotneus) thuis!
Beste ouders; wij hebben er vertrouwen in dat jullie ons helpen door je kind ook bj geringe klachten thuis te houden!

Vriendelijke groeten,
Bestuur BV Exercitia’73