NIEUWSBRIEF

 • Noteren in je agenda!

  ·       Let op inhaalwedstrijden!

  ·       Nader te bepalen evenementen! Let op nieuwbrief of Exercitia facebook.

  ·       Incasso’s rond:  20 februari, 20 april

   

Corona update

Beste ouders en leden,

We zijn ontzettend blij dat we weer “gewoon” mogen basketballen! Wij vinden het namelijk super belangrijk dat iedereen weer zijn sport kan beoefenen om fysiek en mentaal gezond te zijn/blijven. We zijn al een aantal weken weer begonnen met de competitie en vanaf 25 februari mag er ook weer publiek bij zijn zonder controles bij de deur of bij de kantine.

De Nederlandse Basketbal Bond probeert alle wedstrijden nog te spelen dit betekent hoge druk op de weekenden. Er zijn echter nog steeds veel besmettingen waardoor niet alle wedstrijden door kunnen gaan. We willen daarom iedereen vragen om goed de basisregels te volgen. Houdt afstand waar kan, blijf thuis met klachten (en laat je testen) en denk aan je (hand)hygiëne.

Namens het bestuur veel sportplezier gewenst!

Joram Wagtelenberg
Voorzitter

Resultaten Grote Clubactie 

In 2021 was het lopen voor de Grote Clubactie een opgave vanwege de coronamaatregelen. Toch heeft dat veel jeugdleden niet in de weg gestaan om flink langs de deuren te gaan. Ook was dit het eerste jaar dat eenieder met zijn QR-code via internet loten kon verkopen. Dit tezamen heeft geleid tot een recordscore van 1031 loten (vorig jaar 765)!!!  

De top 3 verkopers

Er zijn heel veel kinderen die goed hun best hebben gedaan, maar er kan er maar 1 de beste zijn. Dit jaar is dir jaar Amjad (M14) met 277 (!!!!) verkochte loten! Tweede topverkoper werd Jonathan (M14) met 117 loten. Lieke (V14) eindigde dit jaar als derde met 113 verkochte loten. Voor het eerst dat we verkopers hebben die meer dan 100 loten verkopen en direct ook nog eens 3 tegelijk!

Ik ga de (ouders van de) top 3 met een e-mail benaderen om te vragen of ze vrijkaarten willen voor een wedstrijd van Donar of van Martini Sparks, of een tegoedbon (ter waarde van 20 euro) voor de fanshop van Donar. 

Hoe nu verder?

Als er loten zijn verkocht via de QR-code dan heeft de koper op zijn/haar afschrift de lotnummers gekregen. Een ieder die loten heeft gekocht aan de deur heeft zijn IBAN en handtekening opgegeven in de verkoopboekjes. Al die bestellingen heb ik 1 voor 1 ingevoerd via de website van de Grote Clubactie. De bedragen zijn inmiddels geïnd van de kopers en de lotnummers meegestuurd op het rekeningafschrift. Uw kinderen hoeven nu dus niets meer te doen.

Het is nu aan u om in actie te komen, want voor ieder verkocht lot krijgt de verkoper 75 cent. Als u niet precies weet hoeveel loten uw zoon/dochter heeft verkocht; de penningmeester maakt het aantal loten x 75 eurocent over naar het bij de vereniging bekende bankrekeningnummer. Dat is het bedrag dat u aan uw kind kunt geven voor zijn/haar inzet bij de lotenverkoop.

Hoeveel loten verkocht?
Ik heb een lijst met daarop het aantal loten dat een ieder heeft verkocht. Wilt u weten hoeveel loten uw kind heeft verkocht, mail mij dan op leokits@hotmail.com. U krijgt, als uw kind actief heeft verkocht, door onze penningmeester een bedrag naar u overgemaakt

Als we als voorbeeld Amjad nemen. Hij heeft 277 loten verkocht x 75 eurocent. Dat is € 207,75 die gestort zal worden op de bij onze penningmeester bekende rekening van (een van) de ouders van Amjad. Dat geld kan dan aan Amjad door haar ouders worden uitbetaald voor Amjads inzet.

Ik hoop dat een en ander duidelijk is. Mochten er nog vragen zijn, mail mij dan op leokits@hotmail.com.

Resultaat

Mede dankzij de inzet van u en uw kind(eren) gaan we weer een mooi bedrag ophalen.

Hamerstuk ALV  Kaderfuncties

In de afgelopen ALV is er een hamerstuk gekomen over het invullen van kaderfuncties binnen Exercitia. Dit hamerstuk vraagt elk team minimaal 2 spelers dan wel ouders van leden om alleen of samen kaderfuncties uit te oefenen dan wel te ondersteunen. Hieronder staat beschreven waar jij de club exercitia mee kan helpen. Het is opgedeeld in twee delen; projectmatig werken en seizoensgebonden functies. Beide zullen een tijdsinvestering vragen van 40-60 uren op jaarbasis.
Projecten zijn “kort” durend met een vrij hoge intensiteit.
Seizoensgebonden functies is dezelfde tijdsinvestering alleen dan over een jaar verspreid.
Deze oproep is tweeledig enerzijds is er noodzaak omdat de club meer ondersteuning nodig bij het uitvoeren van zijn taken anderzijds willen we graag de club naar een hoger/leuker plan tillen zodat de “familie” vereniging kan blijven bestaan.

Het leiden van een vereniging kan alleen als iedereen zijn steentje bijdraagt. Met name uit de jeugdteams doelen we dan ook op hulp van ouders. Het bestuur dunt verder uit en er zijn hard extra handen nodig. Op dit moment specifiek voor de functie van secretaris.

Dringend gezocht: secretaris
De secretaris verzorgt (in afstemming met de voorzitter) de agenda en notulen van de bestuursvergaderingen. Dat zijn er ongeveer zes per jaar. Daarnaast kan de secretaris berichten op de website plaatsen, de nieuwsbrieven versturen en de inhoud voor het jaarverslag verzamelen (en dat is echt niet ingewikkeld!). Mocht je interesse hebben of wil je meer informatie, neem gerust contact op via secretaris.exercitia73@gmail.com.

Tijdsinvestering;
Mail bijhouden
Gemiddeld eens per 6-8 weken bestuursvergadering (1 uur + uitwerken notulen en bijhouden actielijst)
Opgestarte projecten naar eigen inzicht
Eventueel nieuwsbrief schrijven en versturen

NNB bestaat bijna 75 jaar

Beste vereniging,
Over vijf maanden is het zover, want op 15 juli 2022 bestaat de Nederlandse Basketball Bond precies 75 jaar en dat vieren we samen met de volledige basketball community!

Gedurende het hele jaar worden er diverse acties en promoties georganiseerd ter ere van het jubileum, we brengen de eerste acties via deze mail graag onder de aandacht.

 • Opknappen basketbalveldjes
  We hebben al tientallen aanmeldingen ontvangen van verenigingen die graag een lokaal basketbalveldje willen opknappen. Heeft u ook een basketbalveldje in uw gemeente wat wel eens opgeknapt mag worden? Neem dan voor 1 maart contact op door een reactie te sturen op deze mail.
 • Living Legends Night
  Ook binnen uw vereniging zullen er mensen zijn die zich buitengewoon in hebben gezet, zonder hen zou uw club niet hetzelfde zijn. Wij noemen hen binnen dit traject: de local living legends.
  Wij roepen alle verenigingen op om hun local living legend op te geven. Deze persoon zal een plek krijgen op de speciale 75 jaar NBB-webpagina op het platform van Basketball Nederland én op 24 november uitgenodigd worden voor de Living Legends Night. Tijdens de interland van de Orange Lions dames tegen Tsjechië in de Sporthallen Zuid in Amsterdam, mag uw local living legend plaatsnemen op de eretribune samen met andere levende legendes tijdens deze Living Legends Night. Een uitgelezen kans voor uw vereniging om deze persoon in het zonnetje te zetten!

Vriendelijke groeten,
Bestuur BV Exercitia’73