NIEUWSBRIEF

 • Noteren in je agenda!

  • 18-09-2021 Start competitie en start Grote Clubactie
  • 22-09-2022 Tafelcursus, 18.00 uur
  • 25-09-2021 Martini Sparks – Batouwe, 19:00 uur
  • 26-10-2021 Algemene Ledenvergadering

Corona-maatregelen

Dinsdag 14 september heeft er weer een persconferentie plaatsgevonden. In deze persconferentie is een aantal versoepelingen aangekondigd. Hieronder kun je lezen wat dat voor ons betekent.

Richtlijnen die nu gelden:

 • Wedstrijden zijn voor iedereen toegestaan en publiek is bij amateurwedstrijden en – trainingen welkom, met inachtneming van de 1,5 meter afstand en met vaste zitplaatsen.
 • Sportlocaties mogen 100 % van hun capaciteit op 1,5 meter afstand gebruiken.
 • Niemand hoeft tijdens het sporten onderling afstand te houden als dit de sportbeoefening in de weg staat.
 • Het blijft bij de sportbeoefening belangrijk dat de hygiënevoorschriften van het RIVM zoveel mogelijk worden nageleefd.
 • Daarnaast moet worden voldaan aan de richtlijnen dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest.

Vanaf 25 september gelden de volgende richtlijnen:

 • De 1,5 meter regel verdwijnt. Wel blijven de basisregels van kracht, zoals het thuisblijven en testen bij klachten, geen handen schudden en het wassen van je handen.
 • Per 25 september zijn er geen beperkingen meer voor het beoefenen en bezoeken van de sport. Bezoekers zijn weer welkom.
 • Vanaf 13 jaar is het verplicht om een coronatoegangsbewijs te tonen om gebruik te kunnen maken van de sportkantine en dient de sportkantine om 00:00 te sluiten. Echter geldt er geen maximumaantal bezoekers en is entertainment toegestaan. Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met een identiteitsbewijs worden gecontroleerd.
  Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft. Met de coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen.

LET OP: de exacte invulling van deze regels voor sportkantines volgt vanuit de Rijksoverheid per 20 september en zal hier dan zo nodig worden aangepast.

Algemene Ledenvergadering

Dit jaar staat de Algemene Ledenvergadering gepland op dinsdag 26 oktober om 19:30 uur. De vergadering wordt gehouden in de kantine van sporthal Groote Veen en aanmelding vooraf is verplicht. Aanmelden kan tot uiterlijk 12 oktober door een mail te sturen naar secretaris.exercitia73@gmail.com o.v.v. ALV. Uiterlijk twee weken van tevoren wordt het jaarverslag 2020 beschikbaar gesteld.

Start competitie
Dit weekend start de competitie weer na een hele lange tijd. Wat hebben we er een zin in. We hebben gelijk 2 leuke thuiswedstrijden op de planning staan namelijk Exercitita V14 tegen Celeritas Donar V14-2 en aansluitend om 16.00 uur speelt ons geheel vernieuwde Dames 1 een wedstrijd tegen Scylla. We wensen iedereen veel plezier!

Grote Clubactie

Dit jaar start de grote clubactie op zaterdag 18 september, gelijk met de start van de competitie. Namens Exercitia zullen de jeugdleden van de teams X12, V14 en M14 weer hun best doen om actief zoveel mogelijk loten te verkopen. Ze zullen langs de deuren gaan, maar kunnen ook via e-mail en hun eigen verkooppagina de loten aan de man brengen. Naast het spekken van de clubkas kunnen de jeugdleden ook hun eigen portemonnee vullen, want van ieder verkocht lot mogen ze zelf 75 cent houden. Wij wensen iedere verkoper veel succes!!

Tafelcursus
Op woensdag 22 september wordt om 18:00 uur een tafelcursus gegeven. De presentatie van de tafelcursus staat op de website kan voorafgaand aan de cursus alvast worden doorgenomen. Tijdens de cursus zijn twee leden aanwezig die uitleg geven en vragen beantwoorden. Daarnaast is een demo beschikbaar om tijdens de cursus te oefenen. In verband met de coronamaatregelen is vooraf aanmelden verplicht. Dat kan door een mail te sturen naar secretaris.exercitia73@gmail.com  o.v.v. aanmelding tafelcursus.

Let op: Bij U12 is het de plicht van ouders om mee te draaien in het tafelen. Deze avond is de enige mogelijkheid om de training vanuit de club te volgen. Mocht het echt niet lukken om aanwezig te zijn, zorg dan zelf dat je wordt opgeleid door een meer ervaren ouder.

Opfriscursus scheidsrechters
Afgelopen woensdag hebben jongens onder 18 en dames 1 en 2 een opfriscursus scheidsrechter gekregen. Na een lange periode geen wedstrijden te hebben gefloten zijn veel scheidsrechters wat roestig qua regels en looplijnen. Altijd handig om dan weer een kleine uitleg te krijgen. Leo Kits was degene die de opfriscursus gaf. Hij geeft aan dat er nu weer doorgepakt gaat worden met nieuwe scheidsrechters opleiden, vooral binnen de teams van M16 en M18. Wordt vervolgd.

Martini Sparks vs Batouwe

Zaterdag 25 september speelt Martini Sparks thuis tegen Batouwe uit Bemmel. Ouders en jeugdleden van Exercitia hebben gratis entree. Na de wedstrijd is er nog een mogelijkheid om met de speelsters op de foto te gaan. De wedstrijd start om 19.00 uur in sporthal Scharlakenhof in Haren.

Er wordt gebruikt gemaakt van de Corona Check app. We vragen daarom aan onze toeschouwers een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve PCR test. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen!

Vriendelijke groeten,
Bestuur BV Exercitia’73