Bv Exercitia’73 peanutstoernooi

De jongste leden van basketballclub Exercitia heten de peanuts. Dit zijn kinderen in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar die, onder bezielende leiding van Valérie en Chimène Hartlief, spelenderwijs het basketballen wordt geleerd. Dat deze jongens en meisjes het daar naar hun zin hebben, blijkt wel uit het feit dat deze groep inmiddels al uit 19 kinderen bestaat.
Dit jaar boffen de kinderen helemaal, want omdat Exercitia  45 jaar bestaat, worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd.  Zo hebben de peanuts al op 28 januari j.l. , samen met alle andere jeugdleden, een bezoek gebracht aan een heuse eredivisiewedstrijd van Donar.
Afgelopen zaterdagmorgen mochten ze voor het eerst zelf in “De Marsch” een wedstrijdje spelen. Exercitia organiseerde namelijk speciaal voor deze leeftijdsgroep een 3 tegen 3- toernooi. In totaal deden er 15 teams mee. Exercitia’73 was zelf met drie teams vertegenwoordigd, maar de andere teams kwamen uit Uithuizen, Dokkum, Harlingen, Heerenveen, Groningen, Veendam, Haren en Zuidlaren.
De ochtend werd gestart met een gezamenlijke warming-up, waarna de kinderen vol enthousiasme aan hun vier wedstrijdjes begonnen. Of er nou gewonnen of verloren werd, deed eigenlijk niet eens ter zake …. Belangrijkste was dat je de kinderen met volle teugen zag genieten.
Na het toernooi kregen alle deelnemers, uit naam van het Lustrum Exercitia, een mooie herinneringsmedaille en gingen, glimmend van trots, weer naar huis.
Terugkijkend op een zeer geslaagd toernooi.

Voor meer foto’s klik hier!