De dames van Exercitia hebben er zaterdag 26 september de hele dag op moeten wachten, maar ’s avonds om 18:45 hadden ze nog een wedstrijd in Drachten. Van tevoren zaten de dames te speculeren over dat ze deze wedstrijd misschien wel konden winnen. Vorig seizoen hebben ze alle wedstrijden van Penta verloren, maar bij de laatste wedstrijd was de eindstand erg close. Op de voorafgaande training hebben de dames nog even goed geoefend op de zone-aanval. Vol overtuiging gingen ze de wedstrijd in. De eerste score van Exercitia begon met een mooie driepunter van nummer 14 (Pien). De verdediging van de tegenstander was in het begin zwak. Het eerste kwart begon gelijk op maar aan het einde van het kwart is het uitgelopen naar een stand van 11-19. Ook het tweede kwart was erg spannend en liep het gelijk op. De dames van Exercitia hebben de eerste helft heel goed gespeeld en hebben de eerste helft afgesloten met een stand van 25-27. In de rust zag je dat de coach van de tegenstander een nieuwe tactiek aan het uitleggen was aan zijn spelers. In het derde kwart begon de verdediging van de tegenstander sterker te worden en kwamen de dames van Exercitia er bijna niet meer door heen. Toch was het in het vierde kwart de laatste 6 minuten nog erg spannend. Toen stond het gelijk! 42-42. De dames van Exercitia hebben de kaas van hun brood laten eten waardoor de eindstand geëindigd is in 55-49. De dames zijn er van overtuigd om ze de volgende keer thuis in Eelde te verslaan.