Coronavirus en basketball

01-07 2020 update
We zijn verheugd dat ook contactsporten weer zijn toegestaan per 1 juli. Bij het spelen van basketball hoeft er dan geen anderhalve meter afstand meer worden gehouden, zoals bij de laatste versoepeling van de maatregelen op 27 mei jl. voor iedereen vanaf 18 jaar nog wel het geval was. Volgens de ‘routekaart’ die het kabinet had opgesteld zou vanaf 1 september weer zonder restricties gesport kunnen worden, maar dat moment is nu met twee maanden vervroegd. De overheid houdt bij de versoepeling wel vast aan de anderhalve meterregel. Dat betekent dat basketballers meteen na afloop van een training of een wedstrijd anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden. Voor het vernieuwde ‘Protocol Verantwoord Sporten’ verwijzen wij u wederom graag naar www.basketball.nl/coronavirus, op deze pagina kunt u altijd de laatste versie van het protocol vinden.

Ondanks de versoepelde maatregelen, waardoor we weer de mogelijkheid hebben om met contact te basketballen mét publiek erbij, dragen we als basketbalgemeenschap nog steeds een gezamenlijke verantwoordelijkheid. We waarderen en respecteren de ruimte die we van de overheid krijgen, maar laten we daar samen ook verstandig mee om gaan. We wensen jullie veel succes met het verder opstarten van activiteiten. Voor vragen kunt u uiteraard contact opnemen met uw accountmanager.

23-06-2020 update

De verwachting is dat per 1 juli de opstart van binnensporten in gang kan worden gezet. In het persmoment van woensdag 24 juni zal hier meer over bekend worden gemaakt.Om alvast voor te sorteren op de nieuwe richtlijnen is het sportprotocol aangevuld met richtlijnen voor binnensporten. Het protocol per 1 juli is vanaf nu te vinden op www.basketball.nl/coronavirus en is dus onder voorbehoud van de versoepelingen die het kabinet op 24 juni bekend zal maken.
01-06-2020 UPDATE
Er mag volgend seizoen zoals het lijkt weer gebasketbald worden! Vanaf 1 juli gaan de binnen sporten weer van start en mogen de kantines weer open. De richtlijnen hiervoor moeten nog opgesteld worden door het RIVM. Lees het gehele bericht op de site van de NBB.
23-03-2020
Beste allemaal,
Naar aanleiding van de nieuwe informatie over de bestrijding van het coronavirus die vanavond door de Nederlandse overheid naar buiten is gebracht, ziet de Nederlandse Basketball Bond zich genoodzaakt alle basketbalcompetities voortijdig te beëindigen.Voor meer informatie verwijzen wij naar het bericht welke zojuist via onze website is verspreid: https://www.basketball.nl/competities/competitiezaken/coronavirus/Wij wensen u in deze zorgelijke tijd het allerbeste toe en hopen elkaar weer gezond en wel te treffen komend seizoen!

Met vriendelijke groet,

NEDERLANDSE BASKETBALL BOND

16-03-2020

Naar aanleiding van de berichtgeving is de datum van 31 maart opgeschoven naar 6 april.
13-03-2020
Beste leden, ouders en verzorgenden,Met dit bericht attenderen wij jullie erop dat de NBB, volgens de richtlijnen van het NOC*NSF, heeft besloten om alle (landelijke én regionale) wedstrijden in de Nederlandse competitie van nu tot en met 31 maart as. te annuleren. Meer informatie vind je hier: https://www.basketball.nl/nieuwsoverzicht/alle-basketbalwedstrijden-tot-en-met-31-maart-gaan-niet-door/Wij krijgen veel vragen over of er nog wel getraind kan worden. Hiervoor houden wij dezelfde richtlijnen aan van NOC*NSF waardoor ook de trainingen per direct vervallen t/m 31 maart.
Zie ook: https://nocnsf.nl/nieuws/2020/03/nocstarnsf-adviseert-om-alle-sportbijeenkomsten-in-maart-af-te-gelastenMochten er ontwikkelingen zijn waardoor wij in de komende periode veranderen van advies hierover, dan worden jullie direct geïnformeerd via mail, de website en de trainers/whatsapp.Het bestuurMvg Joram Wagtelenberg

12-03-2020
Beste allemaal,

Naar aanleiding van onderstaand bericht van de NBB gelasten we alle trainingen af deze week (12 en 13 maart). Dit geeft ons de tijd om verder na te denken over hoe we dit gaan aanpakken. De NBB heeft alle wedstrijden tot en met 31 maart afgezegd.

Onderstaand bericht is van de NBB.

Hopelijk hebben jullie voor nu voldoende ingelicht.

Er komen bij de Nederlandse Basketball Bond (NBB) de nodige vragen binnen met betrekking tot de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) en de mogelijk gevolgen voor het spelen van basketbalwedstrijden. Op deze pagina vind je de meest recente berichtgeving over de eventuele gevolgen van het coronavirus voor de basketbalcompetitie.

Laatste update: 12 maart 2020.

Alle basketbalwedstrijden tot en met 31 maart gaan niet door

Naar aanleiding van de nieuwe informatie die vandaag door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) naar buiten is gebracht, worden alle competitiewedstrijden in het Nederlandse basketball tot nader order én in elk geval t/m 31 maart afgelast. Daarmee volgen de Nederlandse Basketball Bond en de Dutch Basketball League de richtlijnen van NOC*NSF om tot die datum geen sportwedstrijden te organiseren. Het advies is tevens alle clubbijeenkomsten zoals trainingen en vergaderingen af te gelasten.

Eén van de dringende aanvullende maatregelen die VWS en het RIVM aanbevelen, om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is geen evenementen meer te organiseren waarbij meer dan honderd mensen samen komen. Voor het basketball in Nederland betekent dat er voorlopig geen wedstrijden in de Dutch Basketball League, Women’s Basketball League en alle andere competities (landelijk en op afdelingsniveau) worden gespeeld. Ook de finales van de Basketball Cup op 28 en 29 maart gaan niet door.

De komende periode zal aan de hand van het dan geadviseerde beleid worden bekeken in hoeverre wedstrijden – indien van belang voor het verloop van de competitie – moeten en kunnen worden ingehaald.  Voor de finales van de Basketball Cup geldt eveneens dat op een later moment wordt bekeken wanneer deze worden verspeeld.