Donar coach traint dames Exercitia.

Dat was een verassing voor de dames onder 12 van basketbalclub Exercitia 73!
Een kwartier nadat de training begonnen was, kwam Erik Braal het veld oplopen om de training over te nemen van de vaste maandag trainster Marlotte de Groot.
De reden van dit hoge bezoek ontstond een aantal weken terug. Luna Vernout en Linde Botma waren als Rookie Reporter bij de Donar aanwezig. Beide dames mochten toen vragen stellen aan Erik Braal, de hoofdcoach van Donar. Zij vroegen ook aan Erik of hij niet een keertje een training wilde geven aan het team VU -12. Onder het geronk van de camera’s van Donar TV en RTV- Noord antwoordde Erik dat hij hier graag aan mee wilde werken en werd er een afspraak gemaakt.
Zo kwam het dat Erik Braal, na de training aan de grote mannen van Donar, direct doorreed naar de training van de meiden in sporthal de Groote Veen.
Erik maakte kort kennis met de dames. Het team wilde graag dat de training op dezelfde manier gedaan werd als de training van Donar. Dat hebben de meiden geweten, er werd hard gewerkt aan de basis: hoe geef ik een pass, snelheid in het spel houden, slim verdedigen en vrij lopen.
Veelvuldig werden de oefeningen stilgelegd om uitleg te geven hoe er verbeterd kon worden.
De meiden pikte dit goed op en je zag gaande weg de training hoe de hand van Erik Braal zichtbaar werd. Er werd afgesloten met een wedstijdje waarbij ook Erik Braal zich in het zweet werkte.
De training werd afgesloten met een teamfoto.
Het was fantastisch dat Donar en Erik Braal hieraan meegewerkt hebben. Het laat zien wat basketbal een prachtige sport is. Twee meiden die een training regelen met een eredivisiecoach: waar zie je dat tegenwoordig nog? Hulde aan de meiden, hulde aan Donar en Erik Braal.