Heren 2:

Exercitia heren 2 wint ruim van Celeritas
Voor het eerst sinds de opening mochten De Heren 2 van exercitia uit Eelde aantreden in de nieuwe sporthal De Groote Veen.
Helaas verliep het opstarten van de wedstrijd niet geheel vlekkeloos.
Wel zijn de nieuwe baskets door iedereen goedgekeurd, niet in de laatste plaats door Jos Schoonhoven, die 28 punten liet aantekenen, waarvan 22 in de eerste helft.
Ondanks het aanvallende goede begin van Exercitia bleef Celeritas goed in het spoor door een paar goede scores van Peter Sluman.
Maar op Jos stond geen maat in de eerste helft en raakte zijn eerste vijf driepuntspogingen. Ook werd er een aardig tempo gespeeld en werden er veel fast breaks gelopen.
Bij rust was het verschil al bijna twintig punten.
De tweede helft ging verder waar we waren gebleven en eindige de wedstrijd in een monsterscore van 108-66, mede door een goede tweede helft van Rink Stellingwerf, die een season high liet noteren, met veertien punten in nog geen tien minuten speeltijd.
Volgende week spelen de heren in Groningen tegen laagvlieger Pink Stars, waar vorige keer onverwacht werd verloren, dus daar kunnen ze zich revancheren.

M16:

Afgelopen zaterdag speelde Exercitia M16 thuis tegen Triple-B M16 uit Westerbork. Vorig seizoen werd er van de drie wedstrijden tegen elkaar, drie wedstrijden gewonnen door Triple-B. Zaak was nu om dat niet nog een keer te laten gebeuren. Voor de wedstrijd werd er 24 seconden stilte gehouden in verband met het overlijden van Kobe Bryant. Exercitia begon goed aan de wedstrijd en kwam op een 10-3 voorsprong, ondanks twee blessures.  Triple-B kwam even later weer terug tot 10-9, daarna liet Exercitia hun krachten zien en halverwege was er dan ook een ruime voorsprong voor Exercitia: 29-15. De tweede helft liep verder zonder al te veel moeite en de voorsprong werd verder uitgebouwd, met als eindstand: 71-44 en daarmee was de 5e overwinning op een rij voor Exercitia een feit.

U14

Exercitia tegen Celeritas-donar

De wedstrijd begon gelijk op en werd spannend. Eerst stond Celeritas voor, maar als snel ging het steeds meer gelijk op. Toen stond het gelijk en werd het nog spannender
Vervolgens stonden wij (Exercitia) voor en kregen we teveel moed waardoor Celeritas nog een paar punten pakte maar uiteindelijk won Exercitia met 46-36 en hebben we de eerste keer gewonnen van Celeritas donar.