BV Exercitia73 mix onder 12

Spelen op het centre court van sporthal de Marsch en een goed gevulde tribune. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden tussen Exercitia ’73 mix onder 12 1 en H.S.V. Basketbal 1 uit Haren. De trainer had van te voren gewaarschuwd voor de kracht van de tegenstander onder de basket en dat bleek ook al wel bij het inspelen. De ballen vlogen makkelijk door het netje en de gemiddelde lengte van de tegenstanders boezemde enige angst in bij de thuisploeg.
De wedstrijd begon voorzichtig en afwachtend. Er werd van twee kanten goed verdedigd en de punten vielen niet makkelijk. Na 12 minuten spelen stond er een stand van 10 – 8 op de borden en de ploegen waren zoals verwacht zeer aan elkaar gewaagd. Het spel moest sneller en het veld moest wijd worden gehouden. Tips die de spelers dankbaar tot zich namen want 4 minuten later was het 20 – 8. Dan smaakt het fruit in de rust toch net iets lekkerder.
Na de rust ging het tempo nog verder omhoog en werd er regelmatig een zogenaamde “Fast Break” gespeeld. Een snelle pass naar voren naar de vrijstaande man, korte dribbel en een éénvoudige layup. Basketbal zoals de coach het graag ziet. Het snelle aanvalsspel ging niet ten koste van de verdediging want de tegenstander bleef moeite houden om de basket te vinden.
Via tussenstanden van 26 – 14 en 42 – 18 liep te thuisploeg uit naar een comfortabele voorsprong. In de laatste 4 minuten kwam de overwinning niet meer in gevaar en na 32 minuten aantrekkelijk basketbal stond er een eindstand van 46 – 22 op de borden. De overwinning was terecht en is een mooie opmaat voor de rest van het seizoen. De volgende wedstrijd is zaterdag 9 november om 9:00 in en tegen Groningen.