WEDSTRIJDVERSLAGEN 14-10

Alweer een mooie overwinning voor Exercitia ‘73 MU18

Exercitia (M18 1) begon de wedstrijd goed tegen HBV Falcons (M18 1) uit Hoogeveen, een mannenteam waarin ook één dame meespeelde.
In het eerste kwart ging het goed voor het mannen onder 18-team uit Eelde. Punten werden makkelijk gescoord. De stand na het eerste kwart was dan ook 33-7 in het voordeel van Exercitia. Het tweede kwart ging wat scoren betreft in hetzelfde tempo door. De tussenstand na het tweede kwart  was 64-13. In het derde kwart ging Exercitia zone en full court press spelen en er werden maar liefst vier drie punters gescoord. De dunks, met uitzondering van één, wilden zaterdag minder goed lukken. Het derde kwart eindigde met een stand van 83–19. In het vierde en laatste kwart probeerden we vooral met gewone aanvallen te spelen.
Met een eindstand van 114–27 wint Exercitia de wedstrijd!

 

Een mooie overwinning voor Exercitia ‘73 VU18

Exercitia VU18 mocht afgelopen zaterdag thuis aantreden tegen Celeritas Donar VU20. De eerste wedstrijd in Groningen werd met een minimaal verschil van 2 punten gewonnen en mede daardoor had Celeritas versterking meegenomen uit het landelijke VU16 team. Bij Exercitia ontbraken Kaat van Meegen en Marieke Dekens, maar mocht Melina Potkamp haar eerste minuten in VU18 gaan maken. De wedstrijd ging in het begin gelijk op, maar al snel liep Celeritas uit naar een voorsprong van meer dan 20 punten. Ook verloor Exercitia Quincey Gibcus met een zware hersenschudding, nadat ze in botsing kwam met een tegenstander.
Na rust gooide Exercitia alles van zich af en vochten als leeuwen tegen de oudere meiden van Celeritas. Het derde en vierde kwart werden gewonnen en uiteindelijk won Celeritas de wedstrijd met 46-62.

 

Ook Exercitia´73 VU20 is weer een overwinning rijker

Exercitia VU20 mocht zaterdag aantreden tegen HSVB VU20-2 uit Haren. Zonder Quincey Gibcus, die een blessure opliep tijdens de wedstrijd van VU18 en zonder Merysa Tel, die de komende 4 weken niet kan spelen vanwege een vervelende beenblessure. Elf speelsters begonnen aan de wedstrijd, die in het begin gelijk op ging. Uiteindelijk nam Exercitia in het tweede kwart afstand van HSVB, mede door goed samenspel. Een aantal mooie fastbreak scores leiden tot een 37-18 ruststand.In het derde en vierde kwart ging Exercitia door en maakte het een aantal mooie verdedigende stops en scores. Uiteindelijk werd de wedstrijd gemakkelijk gewonnen met 79-41.

 

2017-10-16T20:14:05+00:00