WEDSTRIJDVERSLAGEN 16-09

VROUWEN U20

Afgelopen zaterdag mocht het vernieuwde Vrouwen Under 20 team van Exercitia haar eerste wedstrijd spelen. Thuis in Sporthal de Marsch kwam BV Leeuwarden op bezoek, de kampioen van vorig seizoen. Bij Exercitia ontbrak alleen Josien Gebben bij de wedstrijdselectie, zodoende begonnen 11 dames aan de warming-up.
De wedstrijd begon scherp en snel van beide kanten. Beide ploegen wisten paar mooie scores te maken. Gaandeweg het eerste kwart kreeg Leeuwarden meer de overhand en was Exercitia ongelukkig in haar aanvallende acties en vanaf de vrijeworplijn.
Deze lijn zette zich voort in het tweede kwart, daar Leeuwarden makkelijker de basket vond en Exercitia moeite had de basket te vinden. Bij rust stond er een 12-27 stand op het bord.

Na de rust probeerde Exercitia uit een ander vaatje te tappen, maar het was Leeuwarden wat met een 0-12 run de wedstrijd in het slot gooide. Exercitia probeerde en kon nog een aantal puntjes scoren, maar uiteindelijk was het Leeuwarden wat de wedstrijd met 20-59 naar zich toe trok.

MANNEN U18

Zaterdagmiddag 16 september speelde EBV Mustangs MU16 1 tegen BV Exercitia MU18 1. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen. De wedstrijd was in eigen zaal met ouders op de tribune die de teams aanmoedigden.

Exercitia scoorde direct in de eerste 5 seconde van het eerste kwart. De eerste score van de tegenpartij was pas in de 7e minuut, Exercitia had toen al een voorsprong van 16 punten. Het eerste kwart eindigde met een score van 25-2. Het 2e en het 3e kwart waren vergelijkbaar met het eerste kwart, met in het 2e kwart een meesterdunk van Niels Top. In het laatste kwart liet Exercitia de verdediging een beetje vallen en liet de tegenpartij nog 9 punten maken. De eindstand eindigde uiteindelijk op 129 – 17. Een sterke start natuurlijk zo aan het begin van het seizoen maar we moeten natuurlijk ook niet vergeten dat de tegenstanders een U16 team zijn die tegen een U18 team moest spelen.

MANNEN U14

Afgelopen zaterdag was het dan zover, de start van het nieuwe basketbalseizoen. Voor jongens onder 14 betekende dat er aangetreden moest worden tegen BV Leeuwarden. Het was direct duidelijk dat de tegenstanders een stuk langer en sterker waren dan wij. BV Leeuwarden maakte daar goed gebruik van door veel aanvallende rebounds te pakken, en vanuit daar te scoren. Wij scoorden zelf vooral uit snelle uitbraken en individuele acties. Aanvallend werd daardoor als snel duidelijk dat we aanvallende mee konden met de tegenstander uit Friesland. Verdedigend ging pas in de tweede helft eigenlijk de knop om. Er was in de tweede helft veel beleving van de bank, en de jongens durfden zelf veel meer de beuk er in te gooien. Dit resulteerde in een ontzettend spannende slotfase. Helaas werd het verschil dat in de eerste helft gemaakt werd, niet volledig weggepoetst in de ontzettend goede tweede helft. Eindstand: 33-40. Topscoorder van Exercitia was David Barkmeyer met 16 punten. Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen Hsvb uit Haren.

2017-12-11T21:16:06+00:00