NIEUWSBRIEF

Coronalympics

De eerste twee challenges van de Coronalympics zijn achter de rug en de derde staat alweer klaar! De filmpjes van MU14 en MU16 van de eerste challenge gemist? Kijk dan alsnog hoe ze een bal op hun vinger lieten draaien! Hieronder de inzendingen van de tweede challenge met jurybeoordeling en de aankondiging van de derde challenge!

Uitslag Challenge 2
De jury heeft de teams beoordeeld op onder andere originaliteit, creativiteit, samenwerking, inzet en het uitvoeren van de challenge.

Van de peanuts hebben we 1 filmpje mogen ontvangen. Super goed gedaan. We zagen goede en uitdagende dribbels voor de lay-up aan. Daarnaast was de concentratie van het gezicht af te lezen, maar ook het plezier in het oefenen. Erg mooi om te zien. Ook van de muziekkeuze waren we onder de indruk. Het twee-tellen ritme verdient nog aandacht, maar dat is met een lay-up ook erg moeilijk. Deze ronde scoor je 35 punten!

Van M14 en M16 hebben we ook deze week een filmpje mogen ontvangen! MU14 had weer een mooie inzending met een paar echt goede pogingen. Mooi om te zien dat niet alles op hoog tempo hoeft, maar dat het eerst langzaam uitvoeren ook werkt als oefening. Dit keer was de expert (Leo) niet zo’ n expert helaas. De inzending van MU16 krijgt punten voor de aankondiging! Erg leuk gedaan en dit wordt zeker gewaardeerd! De opbouw met eerst een warming-up en daarna het oefenen van de lay-ups was ook mooi om te zien. Uiteindelijk is de challenge beter uitgevoerd door U14 maar op creativiteit wint U16 hem. Toch scoort MU14 de meeste punten. MU14  35 punten! En MU16 30 punten…. Daarmee staan de peanuts en MU16 op een gedeelde tweede plaats met 65 punten en gaat MU14 vooralsnog aan de leiding met 70 punten! We zijn nieuwsgierig naar volgende ronde.

Challenge 3

De derde challenge staat klaar. Je kunt tot 25 april inzenden. Zeker even kijken, want er zitten succeswensen in van een oude bekende….

Buiten trainen

Inmiddels zijn er al veel teams buiten aan het trainen, super! Voor de teams die daar nog over twijfelen; het is inmiddels langer licht en de avondklok is een uur verschoven naar 22 uur. Dat biedt meer mogelijkheden. Kijk nog eens samen met je team naar de mogelijkheden om buiten te trainen, en mocht je daar hulp, middelen of advies bij nodig hebben, schroom niet om contact te zoeken met de Coronawerkgroep via lindaorsel@home.nl.

Volgend  seizoen

Het basketbalseizoen van 2020-2021 was op z’n zachtst gezegd bijzonder. Gelukkig zijn er heel veel leden die al hebben besloten om volgend jaar gewoon weer lekker te gaan ballen. Mocht je toch willen stoppen met basketbal dan kun je dat aangeven door een mail te sturen naar de ledenadministratie (bvexercitia73.leden@gmail.com). Voor leden die competitiespelen moet dat voor 1 mei gebeuren. Niet competitiespelende leden hebben tot 1 juni de tijd.

Overigens hebben we door het grote aantal leden nog wel vacatures voor trainers. Uiteraard zijn we druk op zoek naar invulling. Maar ben jij of ken jij iemand die training wil geven? Laat het dan weten via secretaris.exercitia73@gmail.com.

Gezocht: functionaris ledenadministratie & secretaris

Het leiden van een vereniging kan alleen als iedereen zijn steentje bijdraagt. Met name uit de jeugdteams doelen we dan ook op hulp van ouders. Het bestuur dunt verder uit en er zijn hard extra handen nodig. Op dit moment specifiek voor de functies ledenadministratie en secretaris. Er valt dus wat te kiezen!

Tot dusver werd onze ledenadministratie verzorgd door Annemieke Scheij. Zij heeft aangegeven hiermee te willen stoppen. Daarom zijn we op zoek naar een opvolger die de ledenadministratie wil verzorgen. Het neemt niet veel tijd in beslag. De ledenadministratie zorgt er hoofdzakelijk voor dat leden worden aangemeld en afgemeld. Daarnaast kunnen leden hun gegevens bij jou wijzigen. Dit alles wordt verwerkt in het programma Sportlink.

Het aantal uren dat hieraan wordt besteed ligt natuurlijk aan het aantal aan- en afmeldingen en vragen die binnenkomen. Het merendeel van het werk ligt dus vooral aan het begin en aan het einde van het seizoen, en zal dan hooguit een paar uurtjes in beslag nemen. Mocht je interesse hebben of wil je meer informatie, neem gerust contact op via bvexercitia73.leden@gmail.com.

Sylvia Sanders was secretaris, maar legt deze functie aan het eind van het seizoen neer. De secretaris verzorgt (in afstemming met de voorzitter) de agenda en notulen van de bestuursvergaderingen. Dat zijn er ongeveer zes per jaar. Daarnaast kan de secretaris berichten op de website plaatsen, de nieuwsbrieven versturen en de inhoud voor het jaarverslag verzamelen (en dat is echt niet ingewikkeld!). Mocht je interesse hebben of wil je meer informatie, neem gerust contact op via secretaris.exercitia73@gmail.com.

Contributie seizoen 2020-2021

Het seizoen zit er al weer bijna op maar velen van ons hebben dit seizoen amper getraind en al zeker bijna geen wedstrijden gespeeld. Het wel moeten betalen van de volledige contributie voelt dan als onrechtvaardig. Wij doen er als bestuur alles aan om de kosten voor de vereniging en de leden zo laag mogelijk te houden en gelukkig werken de gemeente (geen zaalhuur) en de basketbalbond (lagere bondsbijdragen) daarin mee.
We gaan ook een verzoek doen bij de trainers om af te zien van een deel van de vergoeding die ze normaal krijgen voor het verzorgen van de trainingen. Op deze manier houden we de kosten laag en hoeft niet de volledige contributie te worden geïncasseerd.
Op dit moment is bij alle competitie spelende leden 25% van de contributie geïncasseerd (1 termijn), voor de trainingsleden zal dit op korte termijn gebeuren. In de vorige nieuwsbrief werd de tweede termijn aangekondigd, maar door de verlenging van de lockdown is toch besloten dat uit te stellen.
In mei maken wij de balans op. Daarna wordt bekeken welk deel er nog geïncasseerd moet worden om alle kosten te dekken.

50 jaar Exercitia ’73

Het lijkt misschien nog ver weg, maar de 50e verjaardag van Exercitia nadert! In 2023 in het zover, maar we willen het hele seizoen 2022-2023 hier aandacht besteden. Wil jij een bijdrage leveren aan de organisatie van een spetterend lustrumjaar? Dan kun je een rol krijgen in de lustrumcommissie. Aanmelden of meer informatie verkrijgen kan via voorzitter.exercitia73@gmail.com.

Vriendelijke groeten,
Bestuur BV Exercitia’73