NIEUWSBRIEF

 • Noteren in je agenda!

  ·       19 oktober tafelcursus

  ·       3 november Algemene Leden Vergadering

  ·       Incasso’s rond: 25 oktober, 20 november, 20 februari, 20 mei

   

Leden gezocht voor Corona-werkgroep

Corona blijft onze aandacht vragen. Er zijn voortdurend ontwikkelingen en nieuwe regels omtrent Corona. Op basis daarvan moet steeds opnieuw via verschillende kanalen worden gecommuniceerd en moeten protocollen worden aangepast. Het bestuur heeft dringend hulp nodig om deze werkzaamheden snel en adequaat op te pakken. Het ligt in de lijn der verwachting dat deze situatie de rest van het seizoen voortduurt. Daarom zijn we dringend op zoek naar twee of drie ouders of meerderjarige leden die lid willen worden van de Exercitia Corona-werkgroep. Deze leden krijgen samen met een afgevaardigd bestuurslid de volgende taken:

 • Het filteren van de richtlijnen van verschillende instanties (o.a. RIVM, NBB, gemeente, NOC*NSF).
 • Aanspreekpunt voor alle vragen rondom Corona.
 • Inplannen Coronacoördinatoren bij thuiswedstrijden.
 • Zonodig contactpersoon voor de GGD.
 • Mogelijk rooster streamen thuiswedstrijden; thuiswedstrijden via livestream filmen, zodat ouders thuis kunnen meekijken met de wedstrijden.

Wie helpt ons om het sporten zo lang mogelijk op een zo veilig mogelijke manier te kunnen continueren? Meld je vandaag nog aan door een mail te sturen naar secretaris.exercitia73@gmail.com o.v.v. Corona-werkgroep. We hebben echt jullie hulp nodig om de trainingen en wedstrijden zo lang mogelijk te laten doorgaan! Dus twijfel niet.

Verscherpte coronamaatregelen

Vanuit de Nederlandse Basketbal Bond is een aantal coronamaatregelen verscherpt. We zetten ze hier op een rijtje:

 1. Leeftijdsaanduiding jeugd verruimd t.a.v. rijders uitwedstrijden
  Voor ouders van jeugdleden die rijden naar een uitwedstrijd geldt dat ze als teambegeleiding beschouwd worden en niet als toeschouwers. Hier stond t/m 17 jaar, maar dit is nu gewijzigd naar ‘jeugd’. Bij de Nederlandse Basketball Bond betekent dit t/m de U22-leeftijdsgroep. Wel wordt het aantal rijdende ouders tot het minimaal noodzakelijke aantal beperkt!
 2. Mondkapjes vanaf 13 jaar
  Er geldt van overheidswege een dringend advies voor iedereen vanaf 13 jaar om mondkapjes te dragen in publieke binnenruimtes. Tijdens het sporten hoeft er geen mondkapje op, maar in de hal, kleedkamers en andere ruimtes geldt het advies wel.
 3. Kinderen met klachten
  Voor alle sportende kinderen met klachten geldt dat ze thuisblijven. In de basketbalsport wordt dus geen uitzondering gemaakt voor kinderen t/m 12 jaar met verkoudheidsklachten. Iedereen, ongeacht leeftijd, blijft met klachten (ook al is het ‘maar’ een snotneus) thuis!

Rabo Club Support

Exercitia ’73 doet mee met Rabo Club Support 2020. Voor alle clubs belangrijk in deze moeilijke tijd. Met deze actie kan de club geld ophalen. Je moet een betaalrekening hebben bij de Rabobank om te kunnen stemmen. Stemmen kan tussen 5 en 25 oktober op deze website: https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport/. Jij stemt toch ook?

Algemene Ledenvergadering (herhaald bericht)

Dit jaar staat de Algemene Ledenvergadering gepland op dinsdag 3 november om 19:30 uur. De vergadering wordt digitaal gehouden en aanmelding vooraf is verplicht. Aanmelden kan tot uiterlijk 30 oktober door een mail te sturen naar secretaris.exercitia73@gmail.com o.v.v. aanmelding ALV. Uiterlijk twee weken van tevoren wordt het jaarverslag 2019 beschikbaar gesteld.

Tafelcursus (herhaald bericht)
Op maandag 19 oktober wordt om 18:00 uur (tijdens training U12) een tafelcursus gegeven. De presentatie van de tafelcursus staat op de website en kan voorafgaand aan de cursus alvast worden doorgenomen. Tijdens de training zijn twee leden aanwezig die uitleg geven en vragen beantwoorden. Daarnaast is een demo beschikbaar om tijdens de training te oefenen. De training wordt gegeven op de tribune van de sporthal, zodat we zoveel mogelijk de 1,5 meter kunnen waarborgen. In verband met de coronamaatregelen is vooraf aanmelden verplicht. Dat kan door een mail te sturen naar secretaris.exercitia73@gmail.com o.v.v. aanmelding tafelcursus.

Let op: Bij U12 en U14 is het de plicht van ouders om mee te draaien in het tafelen. Deze avond is de enige mogelijkheid om de training vanuit de club te volgen. Mocht het echt niet lukken om aanwezig te zijn, zorg dan zelf dat je wordt opgeleid door een meer ervaren ouder.

Vriendelijke groeten,
Bestuur BV Exercitia’73