NIEUWSBRIEF

 • Noteren in je agenda!

  ?Safe the date!?
  JD basketbalkamp
  21 juni 2020

  Start trainen
  17 Augustus 2020

  Dag van de vrijwilliger met toernooi en pub quiz
  29 Augustus 2020

  Start wedstrijden
  12 September 2020

  incasso’s rond;
  25 oktober
  20 november
  20 februari
  20 mei

TRAINER GEZOCHT
Voor het jongens onder 14 team zoeken we nog een trainer/coach. Na een geweldige en jarenlange inzet van Roel en Almar, met hulp van Jur en Sebastiaan, komen we nu een trainer te kort. Voor de jongens onder 12 hebben we een supertrainer gevonden, maar voor de jongens onder 14, wat een geweldig en talentvol team is, zoeken we nog iemand. Ken je iemand, of lijkt het je leuk (al is het eerst maar voor 1 training in de week), laat het weten!!

VACANT
Materiaalcommissie
We zijn nog op zoek naar iemand die het materiaal bijhoudt, nieuwe bestelling plaatst in samenwerking met het bestuur.
Voor meer informatie vraag onze vice voorzitter Thijs Westmaas. twestmaas@hotmail.com

VACANT
Sponsorcommissie
Je zorgt ervoor dat Exercitia nieuwe sponsors aantrekt en de sponsors die het heeft behoud. Voor meer informatie vraag onze voorzitter Joram Wagtelenberg. voorzitter.exercitia73@gmail.com

Contributie
Doordat het seizoen door Corona ineens een heel stuk korter is geworden hebben wij als bestuur gekeken naar wat de mogelijkheden zijn om jullie daar financieel in te compenseren. Doordat wij vanaf 16 maart geen huur meer hoeven te betalen en het seizoen verder gelukkig geen financiële tegenslagen heeft gehad is de vereniging in staat om iedereen 25% van de ledenbijdrage kwijt te schelden. Voor alle leden met een automatische incasso betekent dat, dat de 4e termijn niet geïncasseerd zal worden. Voor diegene die de ledenbijdrage al volledig hebben betaald betekent het dat zij 25% teruggestort krijgen. Voor diegene die nog niet het volledige bedrag hebben voldaan zal de 25% in mindering worden gebracht op het nog openstaande deel.

?! JD- Kamp?!
Het wel bekende JD-kamp. Er is nog geen bericht of dit kamp zal doorgaan of niet. Houd de website van ons of de organisatie in de gaten!

Pub quiz voor ALLE vrijwilligers

Dat was een gek einde van het seizoen. Per half maart opeens alles gestopt, van sporthallen en trainingen tot wedstrijden. In de allerlaatste maand hebben enkele jeugdteams nog wel op het pleintje getraind, en dat was leuk! Maar een goed afscheidsfeest, het bedanken voor de inzet van alle trainers en coaches, het op een leuke wijze vieren van het einde van het seizoen, het zit er allemaal niet in. Vandaar dat we het nieuwe seizoen willen starten (als dat dan weer kan) met alsnog een ‘start van het seizoen’ bijeenkomst, waar we ook onze trainers en coaches bedanken. We hopen jullie dan te zien. We willen deze dag een toernooi organiseren voor jong en oud gevolgd door een kleine pubquiz! (in het teken van de vrijwilligers) We willen deze dag ook gebruik maken om alle vrijwilligers van afgelopen seizoen te bedanken en alle kampioenen te feliciteren 😉 De dag zal in het teken van de vrijwilliger staan omdat zonder deze mensen de club niet echt bestaansrecht zou hebben. Bij deze alvast hartelijk dank en we hopen iedereen op 29 Augustus te zien. Het programma volgt nog maar we beloven er een mooie start van het seizoen van te maken.

Kleding inleveren
Tenues inleveren bij de coach, vergeet dit zeker niet als je gaat stoppen met basketbal!
Hoe verder met Corona
Zoals de berichten nu zijn kunnen we na de zomervakantie weer starten met trainen en wedstrijden spelen. Normaal doen we dit gelijk de eerste week na de grote vakantie. Omdat we als bestuur aan het begin van het seizoen eerst de Corona-stand van zaken willen beoordelen, én samen met de trainers willen kunnen beoordelen of en hoe we kunnen trainen, starten we de trainingen wat later dan gebruikelijk op. Dit betekent dat we in de week van maandag 17 augustus weer beginnen met trainen. De competitie start in het weekeinde van 12/13 september. We brengen jullie vóór het begin van de trainingen op de hoogte van de actuele stand van zaken.
Teamindelingen
De teamindelingen voor het komende seizoen zijn rond. Met name bij de jongens hebben we veel moeite gehad om de teams in te delen. We hebben volle teams bij de jeugd tot en met 14 jaar, maar net te weinig spelers voor nóg een team erbij. Helaas kunnen sommige nieuwe spelers daarom niet in het team van hun eerste keuze ingedeeld worden. Gedurende het komende seizoen kijken we naar hoe spelers en speelsters zich ontwikkelen. Passen ze wellicht toch beter in een hoger team of in een ouder team, dan kan doorstromen halverwege het jaar een mogelijkheid zijn. De teamindelingen worden apart rondgemaild.
De trainingstijden
Het afgelopen jaar zijn we overgegaan naar sporthal Groote Veen. De gemeente heeft ervoor gekozen om de sportclubs en teams van drie sporthallen (twee hallen de Marsch, 1 hal de Kooi) samen te voegen in de twee hallen van Groote Veen. Dit levert in de indeling van de trainingen veel problemen op. We hebben ons uiterste best gedaan om aan zoveel mogelijk wensen van teams en trainers tegemoet te komen, vooral ook van onze trainingsteams, maar dit lukt niet in alle gevallen en dat vinden we erg vervelend. Toch is het voor de meeste jeugdteams gelukt om met een goede indeling te komen.
Bekijk het trainingsrooster voor het seizoen 2020
Kijk hier

Een veilig sportklimaat – POD sport
Iedereen die sport moet dit kunnen doen in een veilige omgeving, helaas komen ongewenste omgangsvormen soms toch voor. Het maakt dat mensen zich onveilig voelen. Daarom moet hier niet alleen tegen worden opgetreden, maar ook activiteiten worden ondernomen om dit te voorkomen. Wij als bestuur van Exercitia’73 vinden het belangrijk dat iedereen veilig kan sporten daarom gaan wij het volgende traject starten, POD sport.

Het project staat al een tijdje in de planning maar in het nieuwe seizoen gaan we dan ook echt starten, de eerste 2 data zijn bekend;
1e avond met bestuur op 8 september
1e avond met trainers/coaches op 22 september
De volgende data zullen in het begin van het seizoen bekend worden.

Vriendelijke groeten,
Bestuur BV Exercitia’73