NIEUWSBRIEF

 • Noteren in je agenda!

  Oliebollentoernooi
  28 december 2019 

  Start training nieuwe sporthal
  Maandag 6 januari 2020 

  incasso’s rond;
  20 februari
  20 mei

Overgang naar sporthal Groote Veen
vanaf het nieuwe jaar trainen en spelen we in de nieuwe Sportcomplex Groote Veen, Boomgaard 7, 9761 TM Eelde. Ook in deze nieuwe sporthal zijn twee zalen. Het is de bedoeling dat de trainingstijden zoveel mogelijk hetzelfde blijven.  Bekijk deze hier. Dit is een enorme klus geweest, omdat er veel wensen van veel verenigingen waren en niet genoeg tijd en ruimte voor iedereen. We hopen toch het zo goed mogelijk te hebben opgelost. Mochten er veranderingen zijn, dan komt dit nieuws via de trainers van de teams, en uiterlijk vrijdag aanstaande.
Op het moment van schrijven zijn er nog wel problemen met de overgang naar de nieuwe sporthal. Om die passend te maken voor alle sportverenigingen (ook vanuit sportzaal de Kooi moeten ze naar Groote Veen) hebben we voor onze jeugdteams moeten ‘indikken’. Dit kan, omdat er in de nieuwe ‘basketbalhal’ drie velden naast elkaar zijn voor de jeugd. Helaas zijn die nog niet voorzien van de juiste baskets, iets waarover we onze grote zorg hebben geuit bij de gemeente. We hopen dat ze dit op tijd oplossen. Verder verwachten we in het nieuwe jaar volop door te kunnen op een prachtige nieuwe locatie!

Met vriendelijke groet,
het bestuur van BV Exercitia ’73

Wil je toch een trui, shootingshirt of trainingspak?
We hebben de eerste al zien schitteren in een mooie Exercitia trui, broek of shootingshirt. Wil jij na het zien hiervan ook een van deze items bestellen dan kan dit! We gaan in het begin van januari (vrijdag 10 januari 2020) een bestelling doen. Ik kan ook bij deze bestelling niet de korting garanderen. Graag allemaal aanmelden/bestellen via voorzitter.exercitia73@gmail.com! Daarna is de levertijd gemiddeld 6 weken.

Communicatie commissie

Mijn naam is Manon de Haan en ik speel in het Dames1 team. Om de club een handje te helpen ga ik zorgen voor de communicatie. De bedoeling is om dit jaar de wedstrijdverslagen weer te introduceren. Deze wedstrijdverslagen komen uiteindelijk op de site, Facebook en Dorpsklanken om voor meer publiciteit te zorgen. Daarom wil ik vragen of er na alle THUIS-wedstrijden, door het desbetreffende team een wedstrijdverslag geschreven kan worden. Het is de bedoeling dat dit door de teamspelers zelf geschreven wordt en dat de trainer/coach deze vervolgens naar mij stuurt. Daarom ook de vraag om dit door te geven aan je team. Deze verslagen kunnen gestuurd worden naar: manondehaan0312@gmail.com. Ik kijk ze vervolgens na en maak er een mooi geheel van. Hopelijk krijg ik genoeg verslagen en kunnen we het basketbal in Eelde/Paterswolde ook vertegenwoordigen in Dorpsklanken zodat vrienden en familie ook mee kunnen genieten.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,
Manon de Haan

De allerlaatste wedstrijd in Sporthal De Marsch

Zaterdag 14 december, om 17:15 was het een minuut lang stil in de Sporthal. De allerlaatste basketbalwedstrijd in de Marsch werd gespeeld door het Dames1 team van Exercitia. Bij dit moment moest natuurlijk samen met de tegenstander, Scylla3, even stil worden gestaan. De dames van Exercitia waren slechts met 7 spelers wegens ziekte en blessures, maar begonnen zeker met volle energie aan de wedstrijd. In het begin was het spannend en liep het aardig gelijk op. Na de eerste helft stond het 25-31 voor Scylla.  In de 2e helft sloeg de vermoeidheid toe bij Exercitia door het beperkt aantal wissels. Het verschil in punten liep langzaam steeds een beetje verder op. De wedstrijd is geëindigd met 21 punten verschil, namelijk 41-62. Dit is al een vooruitgang op de vorige wedstrijd tegen Scylla3 waarbij het verschil 41 punten was. De volgende wedstijd op zaterdag 8 februari tegen deze tegenpartij, hopen de meiden met een volle bank voor de winst te gaan in de nieuwe sporthal.

 

 

 

Klopt je e-mail?

Krijg jij je informatie van de vereniging op het juiste e-mailadres je mail binnen? Mocht dit niet het geval zijn zou je dan het willen doorgeven aan: secretaris.exercitia73@gmail.com

Oliebollentoernooi 2019!

Ik wil een ieder graag uitnodigen in sporthal de Marsch voor het oliebollen basketbaltoernooi voor jong en oud op zaterdag 28 december.
Het toernooi is van 17.00 tot 21.00, van 17.00 tot 19.00 is er ruimte voor een ouder-kind-toernooi en van 19.00 tot 21.00 is het toernooi van jong tot oud, iedereen is hierbij welkom! Na afloop is er tijd voor een afsluitend drankje. Om 22.30 zal het afgelopen zijn.
Tussen de toernooien door zal zoals altijd de vrije worp-contest gehouden worden met een leuke prijs voor de winnaar!

Hopelijk zien we jullie allen daar!

VACANT materiaalcommissie
We zijn nog op zoek naar iemand die het materiaal bijhoudt en eventueel nieuw materiaal besteld.
Dit doe je in samenwerking met het bestuur.
Voor meer informatie vraag onze vicevoorzitter Thijs Westmaas. twestmaas@hotmail.com

VACANT sponsorcommissie
Je zorgt ervoor dat Exercitia nieuwe sponsors aantrekt en de huidige sponsors worden behouden.
Voor meer informatie vraag onze voorzitter Joram Wagtelenberg. voorzitter.exercitia73@gmail.com

Vriendelijke groeten,
Secretaris BV Exercitia’73