NIEUWSBRIEF

 • Noteren in je agenda!

  Peanuts evenement
  16 Maart 2019

  3X3 toernooi @de Marsch
  24 Maart 2019

  Eindejaar toernooi
  25 Mei 2019

  JD-basketbalkamp
  15/16 Juni 2019

  incasso’s rond;
  20 mei

VACATURE

VACANT LEDENADMINISTRATIE
We zijn nog steeds dringend op zoek naar een nieuw iemand voor de ledenadministratie.
Korte functieomschrijving; je bent in beheer van de ledenadministratie, je zorgt voor het goede verloop van het in- en uitschrijven van leden. Daarnaast zal je samenwerken met de penningmeester en de voorzitter TC. Je zal worden ingewerkt door de huidige ledenadministrateur die momenteel deze taak erbij doet en zelf secretaris is.

VACANT PENNINGMEESTER
Per augustus stopt onze penningmeester daarom zijn wij zo snel mogelijk op zoek naar een nieuwe penningmeester die alvast ingewerkt kan worden in de functie. Kun jij dit of weet jij iemand die ons kan helpen dan horen wij het graag.

Voor vragen en of suggesties kun je mailen naar: secretaris.exercitia73@gmail.com

Peanuts evenement @ de Marsch 16 Maart
Exercitia heeft al jaren een grote groep hele jonge Exercitianen. Deze groep traint op vrijdag en speelt af en toe een toernooitje. Voor deze groep (tussen 7 en 10 jaar) organiseert Exercitia op 16 maart zelf een toernooi. Het toernooi wordt gehouden van 10 tot 13 uur in de gele zaal van sporthal De Marsch. Lijkt het je leuk om mee te helpen met bijvoorbeeld spelbegeleiding of punten bijhouden, of wil je gewoon komen kijken? Je bent van harte welkom.

3×3 toernooi in Paterswolde @ de Marsch
In Noord Nederland worden al enige tijd 3×3 basketbaltoernooien gespeeld. Steeds is een andere club de organisator, vorige maand was dat BV Leeuwarden, waar veel 3×3 teams naar hartenlust hebben gebasketbald. Exercitia is organisator van het 3×3 toernooi op zondag 24 maart in de groene zaal van de Marsch van 09.30 tot 13.00 uur. Wil je meedoen en/of wil je wedstrijdjes fluiten? Meld je dan aan bij de toernooicommissie; Dave Brandt, dwbrandt@hotmail.nl of André de Boer, dredeb@hotmail.com

 

Welkom (nieuwe?) trainers

Er is door Ciska Wit, onze nieuwe TC-voorzitter, een nieuw en handig overzicht geschreven. Het is geschreven voor alle bestaande en nieuwe trainers.

Het overzicht is bedoeld om trainers en coaches op weg te helpen bij allerhande praktische vragen. In dit overzicht vind je o.a.:

 • Praktische afspraken rondom trainen en spelen
 • Regels en afspraken rondom aanmeldingen en afmeldingen gedurende het seizoen
 • Regels en afspraken voor het gebruik van de sporthal
 • Uitleg over waar je wel en niet verantwoordelijk voor bent
 • Beleidsuitgangspunten voor jeugdspelers en senioren
 • Mogelijkheden tot het volgen van opleidingen
 • Uitleg over vergoedingen
 • Overige relevante informatie

Zou jij trainer willen worden? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe trainers. Bij interesse voor de complete inhoud van het overzicht, of andere vragen omtrent trainerschap kun je terecht bij Ciska Wit, ciska_wit@hotmail.com

Wat deed JD in de Marsch?

Jason Dourisseau Basketball Camp

Ik weet niet of iemand heeft gehoord van het JD basketball Camp, maar wij wel. Jason was op een vrijdagmiddag in de Marsch om te kijken of we het basketbalkamp naar de Marsch konden krijgen. Alle partijen waren enthousiast en zoals je kunt zien op de foto’s ook de trainers en spelers. Er moest nog wat onderhandeld worden, maar met gepaste trots kan ik zeggen dat op 15/16 juni het basketbalkamp zal plaatsvinden in sporthal de Marsch!!!! Het kamp is voor iedereen tussen de 9 en 18 jaar oud. Iedereen die basketbal leuk vindt is welkom en kan hier van de grootmeester, die al 10 jaren in Groningen basketbalt, de kunst afkijken. je kan je aanmelden op de website van het kamp zelf! Jason Dourisseau Basketballball Camp

Vriendelijke groeten,
Secretaris BV Exercitia’73