NIEUWSBRIEF

  • Noteren in je agenda!

    Uitreiking Rabobankactie:
    1 oktober 2018

    ALV:
    9 oktober 2018

Vacatures

Trainer/coach MU16
We zijn dringend op zoek naar een trainer/coach voor jongens onder 16. De trainingen worden nu opgevangen door Dave/Leo en ouders waarvoor grote dank, maar dit is niet de meest ideale oplossing.

Secretaris
Het bestuur is nog gebaat bij ondersteuning in haar taken met iemand die de taak als secretaris op zich wil nemen. We zijn een jong maar daadkrachtig bestuur en zouden gebaat zijn als er nog iemand bij zou komen.

Tafelcursus

Omdat iedere wedstrijd ook tafelfunctionarissen nodig heeft om de score, de tijd, 24 seconden etc. bij te houden, wordt er weer een tafelcursus georganiseerd. Deze cursus is verplicht voor het M14 team en de meiden uit het V16 team die nog niet deze cursus hebben gevolgd. Daarnaast wil het bestuur graag de participatie van de ouders bij wedstrijden bevorderen. Daarom worden ook alle ouders uitgenodigd om te cursus te volgen. Het helpt bij het begrip van het spel en als ouders ook tafelfuncties kunnen vervullen, ontlast dat de spelende teams. Een win-winsituatie dus. De daadwerkelijke uitnodiging met tijd en datum zal naar een ieder worden gemaild.

Basketbal Trainer 2
Voor iedereen die het trainerschap ambieert willen wij net als eerdere jaren dit jaar weer een BT2 opleiding aanbieden. Dit zal als er genoeg aanmeldingen zijn in samenwerking gaan met Groene Uilen, dan worden 5 workshops georganiseerd. Daarnaast zal je een portofolio moeten maken om uiteindelijk het geleerde in de praktijk te kunnen laten zien. Bij goed gevolg haal je dan je BT2-diploma zodat je erkend trainer bent. Trainers met diploma hebben bij Exercitia het voordeel dat ze meer vergoeding krijgen dan zonder diploma.

VRIENDEN VAN BV EXERCITIA’73
We willen de club van 100 nieuw leven inblazen. We zijn hier vorig jaar tijdens het lustrum al mee begonnen. Er zijn al een heel aantal mensen die zich hebben ingeschreven maar zoals het gezegde gaat; hoe meer, hoe beter.
Voor slechts 50 euro per jaar is het mogelijk om individueel, met je team, met je familie of met uw bedrijf de vereniging te steunen door een plek op het bord te bemachtigen! (zie foto) Door steeds hogere kosten die we jaarlijks aan de gemeente of aan de bond kwijt zijn, wordt het voor de vereniging lastiger en lastiger om het hoofd boven water te houden! Daarom kunnen we alle hulp gebruiken! Met ons allen kunnen we ervoor zorgen dat de leukste basketbalvereniging kan blijven bestaan!

Exercitia’73 gaat voor nieuwe ballen met de Grote Clubactie
Leden van basketbalvereniging Exercitia ’73, uit Eelde-Paterswolde starten op zaterdag 15 september met de lotenverkoop van de Grote Clubactie. Vanaf die dag gaan zij langs de deuren om inkomsten op te halen voor hun club.
Exercitia’73 gaat net zoals bijna 6.000 andere verenigingen op pad. Met de Grote Clubactie realiseren verenigingen extra inkomsten. Een lot kost €3,-, waarvan maar liefst 80% direct naar de club gaat.Leo Kits clubcoördinator van Exercitia ’73: “Dit jaar hopen wij met de opbrengst voldoende nieuwe ballen voor de vereniging te kunnen kopen! Wij kunnen de steun van onze omgeving dus goed gebruiken!”
Exercitia’73 doet al voor de veertiende keer mee. Vorig jaar werd er 1100 euro opgehaald. Dit geldbedrag is gereserveerd voor een basketbalclinic voor de jeugd verzorgd door speler van Donar. De clinic is nog onderdeel van het 45-jarige bestaan van de vereniging. Mensen die loten kopen maken kans op mooie prijzen, zoals de hoofdprijs van €100.000,-. De trekking van de Grote Clubactie vindt plaats op 12 december 2018. Vanaf 13 december staat de trekkingsuitslag op clubactie.nl.

 

Definitieve trainingstijden 2018
Er zijn in het begin van het jaar toch nog een paar aanpassingen gekomen in het trainingsrooster. Dit komt mede doordat er een trainers tekort is dit seizoen. Hierdoor zijn verschillende trainingen verschoven zodat voor elk team, voor elke training een trainer beschikbaar is. Daarnaast waren er nog een aantal wensen van trainers en of ouders die we hopelijk allemaal hebben ingewilligd. Nu kunnen we weer door tot aan het einde van het jaar. Overigens; we zijn nog steeds op zoek naar mensen, zie het kopje vacatures!

Algemene Leden Vergadering
De Algemene Leden Vergadering, de term zegt het al, de vergadering is voor de LEDEN, is binnenkort. Ik wil als voorzitter samen met het bestuur dan ook graag iedereen uitnodigen om dinsdag 9 oktober 2018 te komen op deze vergadering. De koers van komend seizoen zal in deze vergadering gepresenteerd worden door het bestuur net als de begroting en een voorstel voor de contributie door de penningmeester.  Tijdens deze vergadering zullen we ook afscheid nemen van een aantal zeer gerespecteerde bestuursleden die na jaren het stokje zullen overdragen! Nieuwe bestuursleden zullen tijdens deze vergadering worden geïnstalleerd mits zich er geen andere kandidaten zich aanmelden.

De ALV vindt plaats op dinsdag 9 oktober 2017 om 19:30 uur in Sporthal De Marsch, en de datum van de tafelcursus volgt z.s.m.!

De voorlopige jaarverslagen kunt u hieronder vinden.

Rabobank actie
1 oktober is de uitreiking van de Rabobank clubkas campagne, hopelijk hebben er weer een aantal mensen gestemd! Dit zou een mooi zakcentje opleveren voor de club om bijvoorbeeld nieuwe ballen of reversible shirts aan te schaffen of iets anders leuks. We zullen het bedrag ter zijner tijd op Facebook bekend maken en de cheque nadien in de kantine hangen.

Vriendelijke groeten,
Secretaris BV Exercitia’73