Nieuwsbrief September

NIEUWSBRIEF

 • Noteren in je agenda!

  Start trainingen:
  vanaf 4 september 2017

  Start wedstrijden:
  vanaf 16 september 2017

  Trainersvergadering:
  12 september 2017

  ALV:
  10 oktober 2017

  Gloednieuwe website:
  vanaf september 2017

Exercitia 45 jaar!
Vijf jaar geleden hebben we het 40-jarig bestaan van Exercitia’73 gevierd met een onvergetelijk lustrumfeest! Weten jullie het nog? De dag startte met een clinic voor de jeugd, verzorgd door Henk Pieterse. Aansluitend werd gebasketbald door jong en oud tijdens twee toernooien. Er was een heus Exercitia’73 museum aanwezig, een tombola, een BBQ en ‘s avonds gingen de voetjes van de vloer op de muziek van oud-Exercitiaan: DJ Funk-I. Het lustrum was een enorm succes, zelfs een aantal van de eerste Exercitianen was aanwezig!
Time flies when you’re having fun! We zijn namelijk in het eerstvolgende lustrumjaar beland. Exercitia’73 wordt 45 en dat moet gevierd worden. De lustrumcommissie is inmiddels compleet en de eerste stappen worden al gemaakt om er opnieuw een groot feest van te maken. De commissie bestaat uit:

– Geert-Jan Hartlief
– Sandra Lambers
– Michael Kunst
– Joline Teisman
– Karina Smid
– Harald Hilbrants
– Hillegonda de Groot
– Mark Sikkens
– Bart Jager

Andere commissies
Niet alleen de lustrumcommissie is nieuw aangesteld, ook zijn we heel blij om te kunnen aankondigen dat er voor dit seizoen ook een nieuwe kascommissie voor ons klaarstaat. Deze bestaat uit Arjan Harms en Maikel Went uit Heren 1, top!

Kampioenen
Exercitia’73 telde vorig seizoen al 2 kampioensteams en daar mogen we er nog een bij optellen! Felicitaties aan de heren van Mannen U18, die ver na het officiële seizoenseinde nog een mooie laatste winstpartij behaalden! Hopelijk wordt aankomend seizoen een even groot succes. Veel succes in de Mannen U20 klasse!

Seizoen 2017-2018
De teamindelingen en het trainingsrooster voor het seizoen 2017 – 2018 zijn inmiddels te vinden op de website!
De trainingen beginnen weer vanaf 4 september a.s.

Bekijk hier

Contributiebedragen, ALV & Sportlink
De hoogte van de contributie voor aanstaand seizoen is op dit moment nog niet bekend. Het is aan te raden om dit jaar aanwezig te zijn bij de Algemene Ledenvergadering want de contributie wordt dan vastgesteld. Dit seizoen zullen er op meerdere gebieden een aantal zaken veranderen waarvan we jullie dan graag op de hoogte brengen. Er vinden weer wijzigingen binnen het bestuur plaats en met behulp van het nieuwe programma Sportlink waarmee we gaan werken, zal het wedstrijdsheet vanaf nu digitaal moeten worden ingevuld met behulp van Ipads. Voordat het zover is wordt er een tafelcursus georganiseerd en komt dit uitgebreid aan bod tijdens de eerste trainersvergadering, zodat niemand voor verassingen komt te staan.
De trainersvergadering vindt plaats op dinsdag 12 september 19:30 uur in Sporthal De Marsch.
De ALV vindt plaats op dinsdag 10 oktober 2017 om 19:30 uur in Sporthal De Marsch, en de datum van de tafelcursus volgt z.s.m.!

Stem Exercitia! 
Rabobank Assen en Noord-Drenthe draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseren zij de Rabobank Clubkas Campagne speciaal voor verenigingen en stichtingen. De bank stelt € 100.000 beschikbaar! Natuurlijk doet ook Exercitia’73 mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. Van 3 t/m 18 oktober 2017 mogen leden van Rabobank Assen en Noord-Drenthe drie stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs. Elke stem is geld waard! De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal beschikbare bedrag van € 100.000 te delen door het aantal uitgebrachte stemmen. Uiteindelijk ontvangen wij het aantal op ons uitgebrachte stemmen maal het bedrag dat een stem waard is. Met het geld dat we via deze campagne ophalen willen we een leuke, leerzame clinic voor onze (jeugd)leden organiseren in combinatie met een clinic voor de trainers/coaches. Op deze manier willen we iedereen op een leuke manier nog meer basketbal skills leren en zorgen dat de jeugd enthousiast blijft of wordt voor deze leuke sport. Het zou fantastisch zijn als jij en jouw familie en vrienden stemmen geven aan Exerctia’73 tijdens de Rabobank Clubkas Campagne. Kijk voor meer info over de Rabobank Clubkas Campagne op www.rabobank.nl/assen-nd.

Vriendelijke groeten,
Secretaris BV Exercitia’73